Veri madencisi Timur Sırt
Bilişim ve girişimcilik konularında uzman gazeteci, yayıncı ve mentor.
İTÜ Maden Mühendisliği mezunu Timur SIRT Aynı anda İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’ne 89 – 91 yılları arasında misafir öğrenci olarak devam etti. İTÜ Oyuncuları Tiyatro Topluluğu kurucuları arasında yer aldı. Öğrencilik döneminde profesyonel tiyatro ve TV dizilerinde figüranlık yaptı. Madeni merakının peşinde sürüklendiği bilişim gazeteciliğinde buldu. Veri madenciliğinin kıymetini bilerek bilişim gazeteciliğinde ısrar ediyor.
1992 yılında Bilgisayar Datamation dergisinde başladığı bilişim gazeteciliğine, 1993 yılında yayın hayatına başlayan PC Magazine Türkiye dergisinde sektörel araştırma Editörü olarak sürdürdü.
(1993 – 2003) Aynı anda 1995 yılında Yeni Yüzyıl gazetesinde haftalık bilişim sayfasının editörlüğünü yaptı. Sabah dergi grubunda 1998 yılında PC Magazine – eWeek ve Connect Online bilişim dergilerinin yayın koordinatörlüğünü yaptı. İlk CD-ROM ve ilk elektronik reklam projesini 1996 yılında CD-ROM projesiyle yaptı. 1999 2001 yılları arasında Yeni Binyıl gazetesinde günlük internet ve bilişim sayfalarında editör ve yazarlık yaptı.
2002 yılından bu yana aynı grupta Sabah gazetesinde halen devam eden bilişim sayfasında editör – yazar olarak görev yapıyor. 2006 yılında Türkiye’nin ilk düzenli yayın yapan WebTV projesi Teknosohbet (Televidyon) kurucu ortağı oldu. Atv – aHaber gibi televizyon kanallarında bilişim programları yaptı. Sabah TV ve ONHAYAT TV gibi WebTV projelerin kuruluş çalışmalarını yaptı. Şu anda Sabah Gazetesi’nde değişik günlerde yayınlanan ONHAYAT – Dijital Girişim Ekonomisi – ONHAYAT Teknoloji – ONHAYAT Mobil – ONHAYAT Spor – ONHAYAT – OnHayat İnovasyon sayfalarını hazırlıyor. İngilizce yayınlanan Daily Sabah haftasonu gazetesinde ONLIFE köşesinde yazıyor. Bu yazıda belirtildiği gibi, akıllı telefonlar ve önde gelen markalardaki mevcut fırsatlara göz atabilir ve ihtiyaçlarınıza en uygun servis planlarını inceleyebilirsiniz.
Gönüllü gündemini gazete, internet ve video kanallarına taşıyor. Girişimcilere gönüllü tanıtım platformu sunuyor. Kolektif House, İşbankası Workup, Türk Telekom Pilot girişim hızlandırma programlarında mentorluk yapıyor. İTÜ Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olarak 2011 – 2015 yılları arasında görev yaptı.
Startups.watch etkinliklerinde 2016 yılından bu yana her 3 ayda bir düzenlenen girişim ekosisteminin rakamlarının açıklandığı toplantıların fikir ortağı ve moderatör olarak katılıyor. Speaker Agency aracılığıyla iş dünyasına ve eğitim kurumlarına ilham veren konuşmalar yapıyor. Kurumlara dijital dönüşüm, dijital itibar yönetimi, dijital eğitim ve birlikte öğrenme alanında danışmanlık yapıyor.
Ventures60 Girişimci Yatırımcı buluşmaları. Son 1 yıldır Ventures60 ile her ay 60 dakikalık yatırımcı ve girişimcileri aynı konu başlığında bir araya getiriyor.